Social

Cu suportul SUA, raionul Şoldăneşti va avea o unitate de salvatori şi pompieri modernă

Cu suportul SUA, raionul Şoldăneşti va avea o unitate de salvatori şi pompieri modernă.

Vineri, 23 octombrie, la Şoldăneşti s-a pus piatra de temelie a depoului unei noi Unități de Salvatori și Pom-pieri, care urmează să fie construit cu suportul financiar al Departamentului de Apărare al SUA şi bugetului de stat. 

La eveniment au participat șeful IGSU, general – maiorul Mihail Harabagiu, președintele raionului, Nicolae Mândru, viceprimarul orașului, Vadim Groza, oficiali din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și angajați ai Secției Situații Excepționale Șoldănești.

  Oficialii au vizitat viitorul șantier unde va demara construcția și au pus simbolic prima piatră de temelie. 

Potrivit dse.md, Mihail Harabagiu a menționat în cadrul evenimentului importanța colaborării cu partenerii străini în implementarea unor proiecte necesare societății, care au drept scop de a crea condiții performante pentru realizarea misiunilor de salvare.

Depoul urmează să fie construit grație susținerii oferite de Programul de Asistență Umanitară a Departamentului SUA. Conform proiectului, pe terenul cu suprafața de peste 0,3 ha vor fi construite oficii administrative, patru boxe spațioase pentru păstrarea tehnicii de intervenție și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD. 

Compania responsabilă de construcția edificiului este desemnată și urmează să dea în exploatare unitatea în septembrie 2022. Departamentul de Apărare SUA a investit în proiectul construcției depoului de la Șoldănești 9 mil. 350 mii lei, iar 900 mii lei urmează să fie alocați din bugetul de stat. 

  Până la moment, grație susținerii oferite de Programul de Asistență Umanitară din SUA a fost posibilă construcția a 13 unități de salvatori și pompieri în Republica Moldova, iar în următoarea perioadă urmează a mai fi date în exploatare remize de intervenție în raioanele Cantemir, Ungheni și Anenii Noi.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker