EvenimenteSocial

Concursul literar „La izvoarele înţelepciunii”, dedicat scriitorului Lucian Blaga

Ediția a XXX-a a Concursului literar „La izvoarele înţelepciunii”, dedicat vieții și creației scriitorului Lucian Blaga, organizat de Secţia Cultură, Tineret şi Sport în colaborare cu Direcţia Învăţământ Şoldăneşti, de data aceasta s-a desfăşurat în format online.

Au participat elevi din clasele a IX-a – a XI-a, ca excepție fiind admiși şi elevi ai claselor a XII-a, care s-au înscris în concurs până în martie 2020. Concursanţii au prezentat, prin poșta electronică, fișa de participare, eseul și filmulețul cu o  poezie sau un fragment din creația scriitorului Lucian Blaga.

  După cum relatează soldanesti.md, lucrările au fost evaluate de către un juriu în frunte cu Diana Oprea, şefa Centrului Metodic al Direcției Învățământ Șoldănești.

De diplome şi premii băneşti s-au învrednicit Mirolina Croitoru (Gimnaziul “Dumitru Matcovschi”, s. Vadul Raşcov, locul I), Mihaela Mitco (Gimnaziul Cuşmirca, locul II), Iana Boberneaga (LT Cotiujenii Mari, locul II), Camelia Popa (Gimnaziul Olişcani), Mădălina Ciorici (Gimnaziul Poiana), Daniela Grădinari (Gimnaziul Alcedar – toate locul III). Au fost menţionate lucrările Mariei Buruian (Gimnaziul Salcia) şi Anastasiei Railean (Gimnaziul Chipeşca). 

Mirolina Croitoru va reprezenta raionul Şoldăneşti la etapa republicană a Concursului literar „La izvoarele înţelepciunii”. 

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker