Evenimente

Un convoi militar a fost observat cum se deplasa de la Tiraspol spre Colbasna

Un convoi militar a fost observat cum se deplasa de la Tiraspol spre Colbasna.

Anunțul a fost făcut de deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan.

„Este vorba de mai multe unități de transport, cu efectiv militar înarmat. Sursele care m-au informat despre aceasta afirmă că întoarcerea convoiului este preconizată pentru 30 octombrie, pe aceeași rută. Cică, este vorba de un antrenament.

Dar ceea ce fac autoritățile autoproclamate de la Tiraspol nu este arbitrar. Mai ales acum, înainte de alegeri. Ce (sau pe cine) vor să aducă de la Colbasna acești militari, în ajunul alegerilor? Ce vor să verifice acolo?”, s-a întrebat deputatul.

Chiril Moțpan nu exclude că ar fi vorba de o destabilizare a situației. „Din câte știm, autoritățile de la Chișinău s-au făcut luntre și punte pentru a le asigura transnistrenilor noi secții de votare. Știm că aceștia sunt, de obicei, aduși organizat, și mai știm că, de obicei, votează pentru forțele pro-ruse în schimbul unor sume de bani sau din cauza unor amenințări.

Ce vrea să pregătească Tiraspolul acum, în ajunul unei mișcări masive a cetățenilor moldoveni din Transnistria spre zona controlată de autoritățile constituționale? Vrea oare să organizeze provocări ce să invalideze alegerile? Caută pretexte pentru ca în Republica Moldova să fie introdusă stare de urgență – pe alte motive decât cele ale pandemiei? Pregătește terenul pentru noi răpiri și acțiuni ilegale pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova sau vrea să „planteze” aici agenți pregătiți și dotați?

Nu avem de unde ști. Și acesta este riscul enorm pe care îl prezintă Tiraspolul pentru securitatea țării – un risc neglijat practic de autoritățile Republicii Moldova”, a menționat deputatul.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker