PoliticSocial

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC ROMÂNIA – REPUBLICA MOLDOVA

10 ANI DE PARTENERIAT STRATEGIC ROMÂNIA – REPUBLICA MOLDOVA

Guvernul Romaniei a decis acordarea unui ajutor umanitar pentru Republica Moldova în valoare de 16,5 milioane de lei(3,5 milioane de euro) sub forma unor materiale sanitare necesare pentru a face faţă eforturilor de limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus.

Proiectul Naţional Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare SMURD. Asistența Medicală de Urgență SMURD – 5 milioane Euro, oferiți de Guvernul României.

Muzeul Național de Artă al Moldovei (MNAM) este un muzeu din centrul Chișinăului, singura instituție de acest profil din Republica Moldova. Acesta a fost fondat de către Alexandru Plămădeală și Auguste Baillayre în anul 1939.

Actualmente, patrimoniul MNAM numără peste 39.000 de opere, care reflectă dezvoltarea artelor plastice din sec. XV-XXI. În muzeu permanent funcționează expoziții de artă europeană, rusă și orientală.

Restaurarea edificiului Sălii cu Orgă, renovat din grantul de 1 milion de euro pus la dispoziție de către Guvernul României, în anul 2014.

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău – 26 milioane de Euro, bani oferiți de Guvernul României

Se așteaptă că gazoductul să transporte 500 milioane de metri cubi de gaz în prima fază, urmând ca în faza următoare să fie construită și o stație de comprimare. Porțiunea de sub-traversare a râului este de 700 de metri, gazoductul având o lungime de 16 km pe partea românească și de 11 km pe teritoriul Republicii Moldova.

Gazoductul va putea transporta la capacitate maximă 1,5 miliarde metri cubi de gaze, mai mult decât cei 1,3 miliarde metri cubi de gaze ce reprezintă necesarul de consum al Republicii Moldova.

Valoarea investiției este de 26.5 milioane euro.

ROMÂNIA A DONAT 196 DE MICROBUZE ȘCOLILOR DIN TOATE RAIOANELE REPUBLICII MOLDOVA.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker