Electorala 2020Politic

Căușeni: Duminică vom bloca toate intrările și ieșirile din sat pentru a nu permite fraudarea alegerilor

Căușeni: „Duminică vom bloca toate intrările și ieșirile din sat. Dacă vor fi transportați oameni organizat, noi, veteranii vom baricada drumurile și nu vom permite repetarea scenariului de la alegerile precedente”.

Locuitorii din Hagimus spun că nu vor să fie iar martori la un scenariu de fraudare a alegerilor la care oameni neinformați sunt aduși în mod organizat, contra unor sume de bani la vot.

„După decizia Judecătoriei Căușeni ne-am întrunit cu locuitorii din sat, cu veteranii. Din păcate Chișinăul nu ține cont de voința noastră. În sat nu avem cazuri de Covid, în timp ce Benderul e sub Cod Roșu. Cine va răspunde dacă infecția se va extinde în rândul copiilor și a bătrânilor noștri? Cert e că, duminică vom bloca toate intrările și ieșirile din sat.

Dacă vor veni câte unul, doi alegători, nu le putem interzice să voteze. Dar dacă vor fi transportați organizat și vom vedea că circula aceleași unități de transport încolo și încoace, noi, veteranii vom baricada drumurile și nu vom permite repetarea scenariului de la alegerile precedente”, ne-a spus primarul localității.

Președintele asociației veteranilor din Hagimus, Valeriu Mititelu, ne-a spus că se pregătesc de un marș de protest care va avea loc vineri, 30 octombrie, cu începere de la ora 10:00.

„Circa 100 de veterani vom porni din Hagimus spre Ștefan Vodă. Ne vom întruni veterani din trei raioane Căușeni, Ștefan Vodă și Anenii Noi. Vom porni într-un marș de protest prin Copanca, Chircăiești, Hagimus, Fârlădeni, Hârbovăț, Varnița și Gura Bâcului. E vorba de localități unde sunt instalate posturi de control transnistrene.

Le vom înmâna reprezentanților de acolo demersuri în care le vom solicita oamenilor să stea duminică acasă. Nu le interzicem să voteze, dar dorim alegeri corecte, inclusiv cu respectarea normelor sanitar-epidemiologic prevăzute pe timp de pandemie. Așa cum oamenilor din această regiune nu li se permite din luna martie să-și vadă rudele din stânga Nistrului, nu dorim ca această interdicție să fie anulată doar în ziua alegerilor, de dragul unor voturi și a mofturilor unor politicieni”, a declarat Valeriu Mititelu.

Potrivit veteranilor din Asociația „Forța veteranilor”, acțiuni similare de protest vor avea loc vineri și în zona de securitate din raioanele Criuleni și Dubăsari.

Sursa
jurnal.md
Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker