Politic

Judecătorii achitați în dosarul Laundromat, repuși în funcție și cu salariul achitat

Consiliul Superior al Magistraturii a admis, în ședința de astăzi, cererile unor judecători care au fost scoși de sub urmărire penală în luna septembrie, după ce au fost anchetați pentru complicitate la spălarea de bani în dosarul „Laundromat”.

CSM a decis repunerea magistraților în funcție și achitarea plăților salariale pe durata în care aceștia au fost suspendați.

În urma deciziei CSM urmează a fi repuși în funcție următorii magistrați:

Sergiu Lebediuc – judecător, Judecătoria Chişinău, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Serghei Gubenco – judecător, preşedintele Curții de Apel Comrat, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Serghei Popovici – judecător, Judecătoria Comrat, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Iurie Hârbu – judecător, Judecătoria Teleneşti, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016. Prin hotărârea CSM din 6 martie 2018, Hârbu a fost transferat de la sediul Central la sediul Teleneşti al Judecătoriei Orhei.

Garri Bivol – judecător, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, suspendat din funcţie prin hotărârea CSM din 20 septembrie 2016.

Unul dintre motivele pentru care foștii și actualii judecători din Laundromat au fost scoși de sub urmărire penală a fost faptul că încheierile emise de ei au rămas în vigoare, nefiind constatată de către o altă instanță de judecată ilegalitatea lor.

Sursa
unimedia.info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker