Evenimente

Şapte grădinițe din regiunea Orhei vor fi modernizate din banii Guvernului României

Cabinetul de Miniștri al R. Moldova a aprobat lista a 83 de grădinițe de copii care vor beneficia de suport financiar din partea Guvernului României pentru renovarea infrastructurii și asigurarea condițiilor optime de funcționare. În acest sens Guvernul de la București va oferi trei milioane de euro sau aproape 68 de milioane de lei.

Banii vor fi alocați în baza Ajutorului financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, document semnat la București în 27.04.2010, relatează serviciul de presă al Guvernului RM.

Potrivit sursei citate, în lista obiectivelor agreate pentru a beneficia de suportul financiar se regăsesc și trei grădinițe din raionul Rezina (Saharna Nouă, Ghiduleni și Mateuți), trei din raionul Orhei (Vatici, Morozeni, Breanova) și una din raionul Șoldănești (Găuzeni). Astfel, grădinița din satul Saharna Nouă va beneficia de 800.000 de lei pentru asigurarea unor condiții optime de funcționare. Iar grădinițele de copii din satele Ghiduleni și Mateuți vor primi respectiv 850.000 și 2.500.000 de lei pentru deschiderea a câte 2 grupe noi.  

În perioada 2014-2016 din cei 23 de milioane de euro acordați de Guvernul României Republicii Moldova au fost reparate, renovate şi dotate 832 de grădinițe.

Ion Perciun

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker