Evenimente

Uniunea Europeană va susține raionul Rezina

Potrivit dlui Radu Lupu, șeful Serviciului de Proiectare și Asistență Investițională al Consiliului Raional Rezina, în anul 2016 Ambasada Germaniei la Chișinău și Departamentul pentru Relații cu Românii de Pretutindeni au anunțat concursuri de granturi dedicate autorităților publice locale, instituțiilor școlare și preșcolare, precum și asociațiilor obștești.

În cadrul concursului anunțat de Ambasada Germaniei la Chișinău printre entitățile raionale care au depus propuneri de proiect se numără:  Primăria Lipceni cu proiectul „Dotarea Grădiniței de copii din s. Lipceni cu inventar și echipament didactic”, costul proiectului 165530 lei; Primăria Peciște  – „Dotarea atelierului Educație Tehnologică al Gimnaziului Peciște” (112385 lei); Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rezina – „Crearea și dotarea Mișcării Ecologice „Patrula Verde” (181375 lei); Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu” –  „Dotarea bibliotecii cu 1000 de cărți de specialitate” (125310 lei); Consiliul Raional Rezina cu proiectul „Dotarea grădinițelor din or. Rezina cu urne stradale de colectare selectivă a deșeurilor”; costul proiectului 180000 lei.

În cadrul concursului de proiecte anunțat prin intermediul Departamentului pentru Relații cu Românii de Pretutindeni au depus cereri de finanţare instituțiile din primăriile Trifeşti şi Lipceni.

Primăria Lipceni şi-ar dori să implementeze proiectul „Amenajarea Casei de cultură Lipceni – loc de debut profesional al actorului Mihai Volontir”; costul evaluat – 339272 RON sau cca 1,65 mln lei MD.

În prezent proiectele date se află la etapa de evaluare și verificare, nefiind anunțați câștigătorii. Rămâne să sperăm că pe parcursul acestui an vor beneficia de finanţare şi majoritatea absolută a proiectelor din raionul nostru, a mai spus dl R. Lupu.  

În imagine: Primăria Trifești a înaintat proiectul „Amenajarea Casei de cultură pentru omagierea sculptorului trifeștean Vasile Gorduz”; costul proiectului 235942 RON sau cca 1,15 mln lei MD.

         

  Ion Perciun

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker