RezinaUtil

Pregătiri pentru sezonul de încălzire

Seсția Situații Excepționale Rezina atenționează populația despre pericolul producerii incendiilor în sectorul locativ, generate în urma nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea surselor de încălzire.

În perioada rece a anului, tradițional, pompierii vin cu recomandări față de oameni pentru a evita producerea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon (gaz de cahlă).

Aşadar, îndemnăm proprietarii de locuinţe să verifice sobele înainte de începerea sezonului și să le curețe pentru a fi în perfectă stare de funcționare, dar şi să ajute persoanele neputincioase să-şi aducă în ordine plita, cahla, hogeacul.

Pentru evitarea incendiilor este indicată folosirea doar a materialului combustibil pentru care a fost destinată soba și se va evita supraîncălzirea acesteia. Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnarea  ori stropirea cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile, iar ușița de alimentare trebuie să nu fie lăsată deschisă.

Se interzice să puneţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale care se pot aprinde (haine, hârtii, lumânări etc., iar podeaua să fie protejată prin instalarea unei table metalice lângă plită. Nu lăsaţi nici pe o clipă copiii nesupravegheați cu focul aprins în sobă. Cenușa și jarul provenite de la sobe trebuie să fie depozitate doar în locuri special amenajate.

Recomandările angajaților IGSU sunt și pentru oamenii care folosesc instalații electrice în calitate de surse de încălzire. În acest sens nu se admite utilizarea instalațiilor defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizații.

În cazul persoanelor care urmează să folosească instalații alimentate cu gaze naturale, specialiștii îndeamnă ca montarea, dar mai ales punerea în funcțiune a unei centrale să fie efectuată în mod obligatoriu de către personal autorizat.

Alexandru Vizitiu, ofițer superior Serviciul Prevenție a SSE Rezina, căpitan al s/intern                         

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker