Evenimente

Ce a demonstrat olimpiada şcolară de la Şoldăneşti

Limba franceză este obiectul la care elevii din raionul Șoldănești au luat cele mai multe locuri premiante la olimpiada raională 2017. În topul disciplinelor premiante sunt istoria, informatica, limba engleză și limba română. Deși matematicienii erau cei mai numeroși la olimpiadă (65 de elevi), doar 7 dintre ei au îndeplinit condițiile pentru locurile premiante.

Februarie este luna olimpiadelor şcolare. Potrivit informației oferite la Direcția Învățământ, ediția 2017 a fost una mai deosebită. Competiția s-a desfășurat câteva zile și, respectiv, elevii dotaţi au avut șansa de a participa la mai multe obiecte. Un exemplu elocvent este Camelia Gonța, elevă la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din Șoldănești, care a obținut locul I la limba română și fizică și locul II la limba engleză și istorie.

Și Alexandrina Gonța, tot discipolă a LT „Ștefan cel Mare” (clasa a IX-a) a înregistrat rezultate notorii:  locul II la limba și literatura română și mențiuni la limba engleză și fizică. Un alt exemplu este Daniela Ciorici, elevă în clasă a XI-a la LT ”Alexei Mateevici” din Șoldănești, care s-a învrednicit de locul I la limba română, la limba engleză și la chimie.

Conform totalurilor olimpiadei, cele mai multe locuri premiante au fost înregistrate la limba franceză. 14 elevi din clasele gimnaziale și liceale s-au clasat pe locurile I, II și III. La informatică și istorie au fost înregistrați câte 13 premianți. Proba la limba engleză a fost scrisă cu brio de 11 elevi, iar la limba română s-au evidențiat 10 elevi.

Foto de pe site-ul CR Şoldăneşti.

 

Natalia Rotari

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker