Social

Poporul român nu este predispus spre vaccinarea anti-COVID

Șase români din zece s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, dacă ar fi un vaccin disponibil, procentaj care plasează România printre ultimele țări cuprinse într-un sondaj Ipsos realizat la nivel mondial, menționează digi24.ro

Românii se tem atât de posibila ineficiență a vaccinului, cât și de posibilele efecte adverse.

Chestionarul privind acceptarea vaccinului a fost aplicat unui număr de peste 20.000 de adulți din 28 de țări, potrivit unui comunicat Ipsos. Rezultatele arată că, la nivel global, 3 din 4 adulți (74%) s-ar vaccina împotriva COVID, dacă vaccinul ar fi disponibil. Cel mai mare nivel de acceptare este în China, 97%.

România se află la polul opus, printre țările cele mai sceptice cu privire la vaccinarea anti-COVID (57% ar vrea să se vaccineze). Urmează Ungaria, Polonia (56%, fiecare) și Rusia (54%).

Rusia, deși este prima țară care a aprobat un vaccin anti-COVID, se confruntă cu cea mai mare reticență față de vaccinare în rândul populației.

Până în prezent, în România au fost confirmate 191.102 de infectări cu noul tip de coronavirus. În total, în România au murit 6.065 de persoane infectate.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker