Politic

Rusia acuză SUA că ar pregăti o revoluție „colorată” în Republica Moldova

Rusia acuză SUA că ar pregăti o revoluție „colorată” în Republica Moldova.

Șeful serviciului de spionaj al Rusiei, Serghei Narâșkin, a acuzat Statele Unite de faptul că ar pregăti o revoluție „colorată” în Republica Moldova în cazul unei victorii a președintelui pro-rus Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, transmite Europa Liberă. 

„Vedem limpede acum că americanii pregătesc scenariul revoluționar și pentru Moldova, după evenimentele din Belarus și Kârgâzstan”, se spune într-o declarație a lui Narâșkin, difuzată de serviciul de spionaj al Rusiei (SVR) și citată de agenția rusă Itar Tass.

Șeful spionajului rus mai afirmă că Departamentul de Stat a dat indicații ambasadei americane la Chișinău să se pregătească de proteste în masă în cazul realegerii lui Dodon și să ceară repetarea scrutinului.

Săptămâna trecută, a lansat acuzații asemănătoare şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. 

În ultimele luni și săptămâni, ambasadorul american la Chișinău, Dereck Hogan, a cerut asigurarea unor alegeri libere și corecte pe 1 noiembrie.

Într-un interviu, săptămâna trecută, Hogan și-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu votul alegătorilor din stânga Nistrului la prezidențiale, după suspiciunile că, la alegerile parlamentare din 2019, mulți dintre ei au fost aduși în mod organizat la secțiile de votare deschise pentru ei pe malul drept.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker