EconomieOrhei

Cinci întreprinderi de stat vor fi lichidate din cauza unor datorii de milioane de lei

Cinci întreprinderi de stat vor fi lichidate din cauza unor datorii de milioane de lei.

Este vorba despre stațiunile Tehnologice pentru irigare din Hîncești, Briceni, Vulcănești, Drochia și Orhei. O hotărâre în acest sens a fost luată astăzi de membrii Guvernului.

Potrivit deciziei, Agenția Proprietății Publice va asigura transmiterea barajelor, digurilor de protecție împotriva inundațiilor și a căilor de acces din gestiunea întreprinderilor în proces de lichidare în administrarea Agenției „Apele Moldovei”. 

Astfel, APP propune să fie vândute activele celor cinci întreprinderi de stat, estimate la 57,3 mil. lei pentru a stinge datoriile invocate.

„Întreprinderi din domeniul irigării avem, dar irigare nu avem. Ceea ce avem este doar ștampila directorului și contabilului acestor întreprinderi, care generează doar pierderi. Noi ca stat trebuie să investim în acele conducte magistrale, astfel încât mai mulți agricultori să se poată conecta la sursele de apă”, a spus premierul Ion Chicu.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker