Social

Concediat, după ce a fost restabilit în funcție. Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție, iarăși

Concediat, după ce a fost restabilit în funcție. Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție, iarăși.

Ministerul Sănătății menționează că la 19 octombrie contractul individual de muncă a lui Anatol Ciubotaru a expirat și acesta nu poate fi prelungit. Anatol Ciubotaru a trimis o scrisoare către Ministerul Sănătății cu solicitarea de a prelungi contractul pe un termen de 6 luni.

Solicitarea însă a fost respinsă, întrucât domnul Ciubotaru a atins vârsta de 65 de ani, astfel “contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani, de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat”.

Nota integrală emisă de MSMPS:

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, întru executarea Deciziei Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ lărgit al Curții Supreme de Justiție din 16 octombrie 2020, l-a repus pe domnul Anatol Ciubotaru, în toate drepturile și obligațiunile prevăzute de contractul individual de muncă, încheiat între dl. Ciubotaru și Ministerul Sănătății. În context, vor fi achitate toate drepturile salariale ale angajatului, pentru perioada de absență.

Reieșind din faptul că, contractul individual de muncă al dl. Ciubotaru, a expirat pe 19 octombrie 2020, au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, conform Ordinului nr.173, P.1, din data de 17 octombrie 2020. Ordinul a fost adus la cunoștința salariatului, pentru care s-a semnat.

Totodată, informăm că, dl.Ciubotaru a adresat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o scrisoare prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă 6 luni. În context, menționăm că, aprobarea cererii este contrar legii, deoarece potrivit prevederilor art. 82 lit. i) din Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani, de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat.

MSMPS apreciază contribuția dl. Ciubotaru la dezvoltarea serviciului cardio-chirugical din Republica Moldova, cât și activitatea științifico-didactică, pentru care îi mulțumim”, se menționează în nota MSMPS.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker