Social

Vin să le ofere compasiune şi relaţii de suflet

De după Crăciun încoace, aproape săptămânal, enoriașii parohiilor Sărăteni, Mândrești, Bănești și Chițcani vin sâmbăta în vizită la Centrul de plasament temporar pentru persoanele în etate și cu dizabilități de la Sărătenii Vechi. Ei le oferă beneficiarilor de aici nu doar produse alimentare, vestimentație, dar şi compasiune, relaţii de suflet.  

Părintele Marian Boldescu, parohul bisericii din Sărăteni, protopop de Telenești ne-a relatat că prezența enoriașilor produce multă bucurie în sufletele oamenilor de la instituția respectivă:

“În cadrul parohiei am fondat Asociația Obștească “Nika”, misiunea căreia este ajutorarea persoanelor solitare și a celor nimerite în dificultate. Am adresat sfinților părinți din parohiile megieșe rugămintea să viziteze azilul împreună cu enoriașii lor pentru a suplini golurile din viața bătrânilor singuratici, acțiuni care s-au dovedit a fi foarte benefice”, spune părintele Marian Boldescu.

Părintele Dumitru Stratulat, parohul bisericii din Bănești a menţionat că a vizitat deja de două ori Centrul de plasament:

”Prima dată am venit cu câțiva enoriași după servicul divin, dar a doua oară sătencile noastre s-au pregătit în mod special să-i bucure pe oamenii de la azil, majoritatea dintre care nu au pe nimeni din apropiaţi. Or, nimic nu poate înlocui nişte relații de suflet și compasiunea”, a remarcat preotul din Bănești.

Lidia Popescu, șefa Centrului spune că vizitele enoriașilor au fost un exemplu demn de urmat:

”Am avut ulterior vizite ale membrilor comunității evanghelist-baptiste de la Zahareuca, a unor familii de la Sărăteni, Brânzeni, Chițcani”, a declarat șefa Centrului.

În Centrul de plasament temporar din Sărăteni se află 25 de persoane în etate, iar alte 11 persoane cu dizabilități trăiesc la azil. Instituția a  fost fondată în 1999 în spațiile fostului spital de sector din Sărăteni și în prezent se află în gestiunea DASPF Telenești.  

În imagine: Părintele Marian Boldescu şi preoteasa Veronica în vizită la Centrul de plasament.

                

Ion Cernei     

       

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker