RezinaSocial

Deținuții din Penitenciarul Nr.17 din Rezina au donat sânge pentru bolnavii COVID-19

Deținuții condamnați pe viață și angajații penitenciarului din Rezina au donat sânge

Au donat plasmă și sânge la Penitenciarul 17 din Rezina

PLASMĂ CONVALESCENTĂ PENTRU PACIENȚII CU FORME GRAVE DE COVID-19 DE LA DEȚINUȚII CONDAMNAȚI PE VIAȚĂ ȘI ANGAJAȚII PENITENCIARULUI DIN REZINA S-au tratat de noul Coronavirus și vor să-i ajute și pe alții…Dacă acum 4 ani au jucat în piesa HAMLET de William Shakespeare, pe o scenă cu actorii Teatrului ”Mihai Eminescu”, azi deținuții condamnați pe viață s-au alăturat campaniei de donare a plasmei pentru bolnavii cu forme grave de COVID-19” Ei nu se consideră eroi, ci vor să știe că au salvat vieți..CEI 75 DE DONATORI – 35 DE DEȚINUȚI ȘI 40 DE ANGAJAȚI AI P-17 AU FOST ASISTAȚI DE O ECHIPĂ DE OPT MEDICI DE LA Centrul National de Transfuzie a Singelui, CARE S-A DEPLASAT LA REZINA.Astfel Penitenciarul nr.17-Rezina se alătură campaniei de colectare a sângelui și a materialului sangvin, care sunt la mare cătare pe timp de pandemie. Detalii în reportajul ELITA TV …

Опубликовано ELITA TV Вторник, 20 октября 2020 г.

Deținuții și angajații din cadrul Penitenciarului Nr 17 din Rezina, au donat plasmă convalescentă pentru pacienții care au dezvoltat o formă gravă de COVID-19.

Cei 75 de donatori, dintre care 35 de deținuți și 40 de angajați, au fost asistați de o echipă de medici de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, care s-au deplasat la solicitarea penitenciarului la Rezina. 

Deținut: Nu am avut nici o ezitare când mi s-a propus să donez sânge pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Dacă pot ajuta pe cineva, mereu o fac. Sunt bucuros că putem face un lucru bun pentru cineva. 

Vitalie Ceban, angajat în cadrul P17: Am fost și eu bolnav de COVID-19. După ce am văzut că în Moldova sunt puțini donatori, am decis să donez și eu plasmă, ca să pot ajuta și eu pe cineva. 

Astfel, Penitenciarul Nr 17 din Rezina s-a alăturat campaniei de colectare a sângelui și a materialului sangvin.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker