Social

Rusia înregistrează un nou anti-record, Moscova începe experimentul cu QR codul

Rusia înregistrează un nou anti-record, Moscova începe experimentul cu QR codul

Rusia înregistrează un nou record negativ de infectări în ultimele 24 de ore. 16.000 de cazuri noi de infectare și 179 de oameni au decedat. Este cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei, scrie bbc.com

În capitala Rusiei începe să funcționeze sistemul de check-in pentru cluburile și barurile din oraș. Astfel, atât vizitatorii, cât și lucrătorii trebuie să scaneze codul QR la intrare în local.

Datele stocate vor fi trimise în baza de date și în caz că cineva va fi depistat pozitiv, restul oamenilor care au intrat în local în aceeași zi vor fi informați despre necesitatea de a face testul.

Ieri, 20 octombrie, primarul Moscovei, Sobyanin, a anunțat că autoritățile nu vor merge la măsuri extreme, nu va fi  închis orașul și întreprinderile și nu va fi interzisă ieșirea din casă: 

“Pentru noi, aceste măsuri sunt absolut inacceptabile și imposibile„, a scris primarul pe blogul său.

În septembrie, numărul infectărilor a crescut de la 5 mii la 10 mii cazuri, până pe 9 octombrie țara a înregistrat 12 mii de cazuri noi. Cifra de 13 mii a fost depășită pe 11 octombrie și 14 mii pe 14 octombrie. De la începutul pandemiei, în țară au fost depistate  1.415.316 de cazuri, 1.075.904 pacienți s-au recuperat, iar 24.366 persoane au murit.

 
 
 
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker