Util

Cetățenii pot direcționa 2% din impozitul pe venit pentru a susține mass-media independentă

Începând cu 1 ianuarie 2017, orice cetățean din Republica Moldova, angajat la o instituție publică sau privată, poate direcționa, la dorinţă, 2% din impozitul său pe venit anual, achitat deja statului, către o organizație necomercială sau un cult religios.

Astfel, în baza Legii 2%, la momentul depunerii declaraţiei despre veniturile obţinute în anul precedent, contribuabilul trebuie numai să indice denumirea şi codul fiscal al organizaţiei către care doreşte să fie direcţionată suma respectivă. Asta nu înseamnă careva costuri suplimentare pentru contribuabil. Pur şi simplu din impozitele plătite, statul va direcţiona 2% către organizaţiile neguvernamentale sau cultele religioase indicate de contribuabili.

În această ordine de idei redacţia săptămânalului CUVÂNTUL vine către cititorii săi cu propunerea să direcţioneze aceste 2% către Asociaţia Presei Independente şi astfel să contribuie la susţinerea presei neangajate faţă de autorităţi şi formaţiunile politice. Procedura este foarte simplă. În declaraţia privind impozitul pe venit depusă la Inspectoratul Fiscal, la sfârşit, indicaţi că direcţionaţi 2% Asociaţiei Presei Independente, cod fiscal 1010620004936.

Persoanele respective din raioanele Rezina, Orhei, Şoldăneşti şi Teleneşti (prezentându-ne drept dovadă copia declaraţiei), vor beneficia de dreptul de a pub-lica GRATUIT în săptămânalul CUVÂNTUL, în perioada 03 martie – 03 septembrie 2017, un anunţ la mica publicitate ori o felicitare.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker