Politic

CEC interzice transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare

CEC interzice transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare

În cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, Comisia Electorală Centrală (CEC) nu va admite ca alegătorii să fie transportați organizat la secțiile de votare. 

Între orele 07.00 şi 21.00 în ziua votării se interzice transportarea organizată de către concurentul electoral sau de către alte persoane în interesul concurentului electoral, a alegătorilor la secția de votare și determinarea acestora să voteze pentru unul din candidați; transportarea alegătorilor cu autobuze/autocare sau taxiuri, conform unor înțelegeri cu terțe persoane.

În cazul nerespectării normelor enunțate mai sus, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Economiei și Infrastructurii vor întreprinde măsuri de întrerupere a acestora, raportând după fiecare caz CEC iar în termen de 24 ore după ziua alegerilor, vor prezenta un raport detaliat despre acțiunile și măsurile întreprinse.

În comunicat se mai precizează că coruperea alegătorilor în schimbul votului pentru un concurent electoral sau altul prin oferirea sau darea de bani, bunuri se pedepsește cu amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale sau cu închisoare de la un an la 5 ani, în cazul persoanei fizice, iar în cazul persoanei juridice – cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker