Evenimente

Cauza decesului bebeluşului din Mitoc încă nu a fost stabilită

Din ce cauză un copil de 5 luni din satul Mitoc a intrat în moarte clinică, iar apoi s-a stins în Spitalul din Orhei, încă nu este clar. După cum relatează www.radioorhei.info, Centrul de Sănătate Publică Orhei  şi-a încheiat misiunea de anchetare a acestui caz, dar pentru a pune punctul final e nevoie de rezultatele investigărilor complexe ale tuturor probelor prelevate.

Şeful Secţiei Management în Sănătate Publică, Afanasie Leonte, nu a putut spune cât timp ar mai putea trece până la obţinerea rezultatelor aşteptate din Chişinău,  menţionând că nu există un termen unic pentru toate cazurile.

Din ziua de 4 februarie, când bebeluşul din Mitoc a încetat din viaţă, s-a scurs practic o lună. Din fericire, medicii au reuşit  să o salveze pe sora geamănă a băieţelului, care a fost internată la spital într-o stare mai puţin gravă faţă de cea a fratelui său .

La început,  se vehiculau ipoteze despre intoxicarea alimentară a copiilor, mai ales că mama micuţilor a declarat că i-a hrănit cu iaurt. S-au mai făcut presupuneri   despre  intoxicarea cu nitraţii din apă. O altă concluzie preliminară a fost făcută de medici, care au admis  că cei doi copii au avut de suferit din cauza pneumoniei.  

Oamenii legii au anunţat anterior că vor decide asupra iniţierii unei cauze penale, în dependenţă de ce vor arăta rezultatele  expertizei medico-legale.

La momentul producerii tragediei copiii erau  în grija mamei – o femeie tânără, în vârstă de 31 de ani, iar tatăl acestora – un cetăţean străin, se afla în Turcia.

Sursa foto: protv

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker