Evenimente

Restanţe mai mici, acumulări la buget mai mari

În anul 2016 Inspectoratul Fiscal de Stat pe raionul Rezina a colectat în Bugetul Public Naţional venituri în sumă de peste 143 mln lei, cu 6,78 mln lei (4,9%) mai mult decât în anul precedent. Grație monitorizării permanente și conformării benevole a contribuabililor administrați a crescut cu peste 6,6 mln lei baza impozabilă a teritoriului, a relatat pentru CUVÂNTUL șeful Inspectoratului Oleg Parvan.

Dumnealui a menţionat că în perioada de referinţă au fost efectuate 685 de controale, cu 381 mai puține decât în anul 2015, cauza fiind instituirea moratoriului asupra controalelor. Cu toate acestea, suma impozitelor și taxelor calculate suplimentar a fost cu 158 mii lei mai mare decât cea înregistrată în anul precedent. Restanța la BPN, la situația din 31 decembrie 2016, s-a diminat comparativ cu aceeaşi dată din 2015 cu 2,66 mln lei sau de 2,7 ori.

Dl Parvan a mai concretizat că prin executare silită (din conturile bancare ale restanțierilor, din casierii, încasări de la debitorii restanțierilor, vânzarea bunurilor sechestrate) în BPN au fost acumulate plăţi în sumă de circa 5,48 mln lei, ceea ce constituie  128,3% din suma restanţei, înregistrată la începutul anului.

Referindu-se la relaţiile cu contribuabilii, şeful inspectoratului a remarcat, că dacă în anul 2015 pentru fraude fiscale persoanelor responsabile le-au fost întocmite 483 de  procese-verbale contravenționale, inclusiv 338 – pentru activitate ilicită de întreprinzător, apoi în anul 2016 numărul acestora s-a redus până la 268. Totodată, suma taxelor încasate de la eliberarea patentelor de întreprinzător, în anul 2016 s-a majorat față cel precedent cu 10,4% și constituie 535,9 mii lei.

Reporter „C”

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker