Electorala 2020Politic

Fiecare alegător va beneficia de o mască de protecție în secția de votare

Fiecare participant la vot la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, urmează să primească gratuit o mască de protecție ca măsură de prevenire a infecției COVID-19.

Pentru asigurarea cu măști, CEC va utiliza resursele financiare alocate anterior de guvern din fondul de rezervă. 

În cadrul ședinței din 17 octombrie, CEC a decis

  • Se stabilește asigurarea gratuită a alegătorilor cu câte o mască de protecție la intrare în incinta secției de votare în ziua alegerilor în vederea exercitării dreptului la vot în condiții de siguranță.
  • Se pune în sarcina Grupului de lucru pentru achiziționarea echipamentelor de protecție în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19 în procesul de organizare și desfășurare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, stabilite pentru 1 noiembrie 2020, realizarea/desfășurarea procedurii de achiziție ținând cont de următoarele criterii:
    • a) pentru turul I al alegerilor se vor procura cantitatea de măști conform numărului de alegători arondați la secțiile de votare constituite în interiorul hotarelor Republicii Moldova;
    • b) pentru turul II cantitatea de măști se va suplini, după caz, ținând cont de numărul celor utilizate la primul tur de scrutin.
  • Pentru secțiile de votare constituite în străinătate procurarea măstilor de protecție se va efectua în țara gazdă sau în orice alt mod rațional identificat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
  •  Returnarea măștilor nefolosite după totalizarea alegerilor se efectuează de consiliile electorale către Comisia Electorală Centrală, conform actului de predare-primire, concomitent cu restul materialelor stabilite de art.67 alin.(2) lit.a) din Codul electoral.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă sunt înscriși 8 candidați.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker