Economie

Consumă, dar nu plătesc. Administrația transnistreană nu achită nici jumate din costul facturilor

Administrația transnistreană nu achită nici măcar jumătate din costul facturilor instituțiilor publice pentru consumul de curent electric, gaze și căldură, notează europaliberă.org.

Întreprinderile din stânga Nistrului nu au posibilitatea nici să investească în întreținerea rețelelor, nici să mărească salariile angajaților.

Aceeași sursă menționează că și localnicii simpli au datorii la întreținere.

În cadrul unei ședințe a așa-zisului executiv de la Tiraspol directorul financiar al rețelelor electrice transnistrene, Tatiana Balova, a declarat că dacă s-ar atinge un nivel de achitare de cel puțin 60%, programul investițional de reabilitare a rețelelor ar putea fi realizat, iar salariile angajaților – mărite parțial.

Balova a subliniat că, în fiecare an, datoria bugetului transnistrean pentru consumul de curent electric se ridică la 35 milioane de ruble locale, echivalentul a peste 2 milioane de dolari. Pandemia a adăugat la suma inițială încă 3 milioane de ruble.

Departamentul dezvoltării economice de la Tiraspol elaborează un grafic de achitare, conform căruia peste doi ani, în 2022 vor fi plătite 60 la sută din serviciile consumate, peste trei ani – 80 la sută, și abia peste patru ani, în 2024 administrația transnistreană se angajează să plătească la nivel de 100 la sută ceea ce consumă.

Sursa
agora.md
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker