Evenimente

Primarul se plânge de poliţie

Persoane necunoscute au distrus punctul de comandă şi evidenţă al sistemului de iluminare publică din satul Şestaci, raionul Şoldăneşti. Primarul localităţii cere ajutorul presei şi guvernanţilor. Dânsul spune că nu mai are încredere în poliţia din teritoriu.

Montorii încă nu au reuşit să instaleze toţi pilonii şi să monteze corpurile de iluminare stradală, dar cineva deja a distrus punctul de comandă şi evidenţă al sistemului de iluminare. Aceasta s-a întâmplat în noaptea spre 22 februarie. Iacob Guja, primarul satului, a comunicat despre cele întâmplate Inspectoratului de Poliţie.

Primarul susţine că ştie precis la ce oră au fost deteriorate cele două echipamente şi că a comunicat poliţiştilor informaţia respectivă. Dar aceştea nu au întreprins nimic pentru a depista răufăcătorii pe motiv că transformatorul s-ar fi aflat în grădina unui șestăcean şi că sistemul de iluminare stradală încă nu a fost dat în folosință.

De cu totul altă părere sunt oamenii legii. Dina Fomin, ofiţeră de presă la IP Şoldăneşti, a precizat că pe cazul dat poliţia a inițiat o anchetă și se depun eforturi pentru a identifica vinovații, care riscă amendă în valoare de până la 60 unități convenționale sau 40 de ore de muncă neremunerată. 

Potrivit lui Iacob Guja, pagubele se cifrează la 10 mii de lei. Până la identificarea făptaşilor, aceste pierderi vor fi acoperite de antreprenorul care efectuează lucrările de instalare a sistemului de iluminare stradală.

Iacob Guja spune că nu e prima dată, când obiectivele de menire socială sunt vandalizate. Recent, în sat, au fost sparte geamurile de la un magazin amplasat chiar în centrul localităţii. Primarul spune că şi în acest caz, poliţia nu a găsit răufăcătorii.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker