ApropoPolitic

Soldăţeii verzi şi alegerile prezidenţiale

Administraţia de la Kremlin este preocupată de refacerea imperiului sovietic, alegându-şi dret poligon pentru experienţe în acest domeniu fosta Republică Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM).

De ce? Pentru că, spre deosibire de alte „surori”, Basarabia aproape 200 de ani a fost supusă deznaţionalizării şi coloana a 5-a aici se simte ca la ea acasă, trădătorii se înmulţesc ca ciupercile după ploaie. 

   Primul pas a fost separatismul şi organizarea războiului de la Nistru. Al doilea – dislocarea staff-ului major al războiului hibrid în noua clădire de la intersecţia bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt  cu str. T. Ciorbă, unde se selectează şi se pregăteşte armata trădătorilor de neam.

La toate nivelurile, începând cu baronii locali şi terminând cu administraţia centrală, au fost infiltraţi soldăţeii verzi. Vă mai aduceţi aminte de antrenamentele organizate prin păduri de către antrenorii mercenari bine şcoliţi la Centru?  

   Alegerile parlamentare şi locale din 2019 au arătat că patriotismul, flacăra libertăţii încă mai mocnesc. Ca să iasă basma curată şi să acopere ruşinea, emisarii Kremlinului l-au sfătuit pe coordonatorul democrat-socialist-mafiot, cu care activau din umbră, să fugă peste hotare până la vremuri mai bune.  

Vedeţi cum mass-media şi TV afiliate guvernării ne informează că nu alegătorii şi partidele PAS şi Platforma DA, ci I. Dodon l-a alungat de la putere pe V. Plahotniuc? În 2019 cedarea în faţa Blocului ACUM a fost o mişcare de manieră ca PSRM să-şi regrupeze forţele. Şi PSRM, cu ajutorul Centrului, a jucat partida foarte bine.

Cu ajutorul PDM mai întâi a ocupat aproape toate structurile statale, iar cu ajutorul guvernului Sandu a cârpit găurile din Bugetul de Stat ca să poată soluţiona măcar parţial problemele sociale. Aţi auzit vreodată ca socialiştii să critice răspicat PDM pentu că ar fi vinovat de starea în care am ajuns sau că statul a fost capturat?

Nu! Pentru că ei au menţinut starea de capturare. În  schimb învinuiesc de toate păcatele ţării guvernul Sandu, care s-a afşat la putere doar 4 luni şi atunci în parteneriat cu PSRM. Acum, când lucrurile sunt date pe faţă, este clar că întâlnirile secrete de la Miami, Tel Aviv, din Turcia şi de pe Muntele Athos au scopul de a-l înscăuna iarăşi în funţia de preşedinte pe I. Dodon. 

Neparticiparea la scrutin a PDM, scoaterea din cursă a formaţiunii Pro-Moldova, scoaterea de sub învinuire penală a şoristelor M. Tauber şi R. Apostolova, lipsa criticii din partea acestora în adresa preşedintelui I. Dodon demonstrează că toţi aceştea lucrează actualmente pentru I.Dodon, care, ajungând iarăşi la putere, le va ajuta să nu fie traşi la răspundere pentru fărădelegile comise.  

Sondajele reale arată că tov. Dodon pierde susţinerea alegătorilor pe zi ce trece, lucru care îl îngrijorează nu numai pe el. Toţi cei oploşiţi la treucă alături de dânsul au început a se frământa, antrenând în luptă prin intermediul televiziunilor, portalurilor şi altor surse media tot mai mulţi soldăţei verzi.

Aceştea încearcă să ne convingă că nu trebuie de cedat puterea, că preşedintele care n-are majoritatea parlamentară este egal cu zero, că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc, pentru că oricum PSRM împreună cu PDM, Pro-Moldova şi Partidul Şor vor avea majoritatea în următorul Patlament. Deşi situaţia se poate schimba, dacă cei amăgiţi, manipulaţi îşi vor da seama pe ce lume trăiesc, de unde li se trag toate problemele şi nevoile şi la alegeri vor vota altfel ca până acum. 

Dumitru Noroc, deputat în Primul Parlament   

P.S. Societatea civilă, intelectualitatea, toată lumea de bună credinţă, să fim uniţi şi consecvenţi! Scrutinul din 01 noiembrie 2010 hotărăşte soarta neamului. Vedeţi cum I. Dodon încalcă Constituţia, ignoră dezbaterile la TV cu concurenţii electorali? Se teme de întrebările incomode din partea oponenţilor şi alegătorilor, fiindcă cea mai mare parte a promisiunilor făcute în scrutinul precedent au rămas vorbe goale. El trebuie oprit! Şi acest lucru îl pot face foarte uşor alegătorii în ziua de 01 noiembrie c. 

(DN.)                                 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker