Evenimente

Un om de afaceri din Orhei, reţinut de procurori. Află cine este, de ce este acuzat şi ce a declarat anterior

Un om de afaceri din Orhei a fost reţinut  pentru 72 de ore, în cadrul unui dosar penal iniţiat  de Procuratura Generală, în rezultatul plângerilor unor persoane pe activitățile ilegale economico-financiare pe care le-ar desfăşura respectivul,  prin intermediul firmelor sale.

Într-un comunicat difuzat de IGP şi citat de radioorhei.info se menţionează că procurorii au efectuat 15 percheziții la sediile agenților economici și domiciliile omului de afaceri și ale altor persoane, de unde au ridicat înscrisuri care denotă o evidentă contabilă dublă, dar şi  peste 100 000 lei și 6 000 euro nereflectaţi în evidența contabilă.

Oamenii legii au constatat ca în anii 2006-2017, afaceristul a oferit în arendă spaţii în pieţe şi centre comerciale, contra sumei de 900 până la 2500 de lei, însă reflecta în contabilitate doar o jumătate din încasări şi, estimativ, a prejudiciat bugetul public național cu 2 500 000 lei. În plus, fondatorul şi conducătorul întreprinderilor suspectate de evaziune fiscală i-ar fi intimidat pe unii martori din dosar , ceea ce i-a determinat pe procurori să-l reţină, menţionează sursa citată.

În comunicat nu este nominalizat afaceristul, dar in imaginile video ataşate este identificabil Victor Jantovan, şeful Servis SA. 

Despre Victor Jantovan scrie şi portalul today.md care, făcând trimitere la surse avizate,  notează că dosarul penal  a fost deschis la sfârşitul anului trecut. Sursa citată mai scrie că Jantovan a fost escortat în izolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău şi îl prezintă  pe acesta ca membru activ al Platformei Demnitate şi Adevăr.

Pe de altă parte, portalul crimemoldova.com  scrie,  în legătură cu acest caz, că anterior Victor Jantovan le-a dezvăluit că asupra lui se fac presiuni enorme pentru a-l determina  să renunţe la un teren din centrul Orheiului. Jantovan  a adus acuzaţii la adresa primarului Ilan Şor şi a spus că din Platforma DA  a plecat încă înainte ca aceasta să devină partid.

Vom nota că relaţiile tensionate dintre Victor Jantovan şi conducerea oraşului Orhei au devenit vizibile cu mai bine de un an în urmă, când clarificările  dintre  cele două părţi au început să răbufnească chiar  şi în public.   În cadrul unei întruniri la Primărie,  la care  au fost invitaţicomercianţii de la piaţa comercială, Jantovan a regretat  că l-a susţinut pe Şor  în alegerile locale din 2015.

Sursa foto: Unimedia

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker