Evenimente

30 de tinere au căpătat o profesie datorită „Filantropiei Creştine”

30 de femei din raionul Orhei au învăţat în anul trecut gratuit croitoria în atelierul „Datina” al Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”. Aceste cursuri de scurtă durată, organizate în cadrul Proiectului „Datina omului cu învățătură”, au fost sprijinite de către Organizația „DVV International Moldova”.

Inițiativa va continua și în anul 2017, datorită implementării unui sistem de învățământ dual, organizat în colaborare cu Școala Profesională Orhei.

Recent, cursantele din ultima grupă au susţinut examenele de absolvire. Din comisie au făcut parte Sergiu Munteanu, directorul Școlii Profesionale Orhei, Viorel Timuș, șeful Agenţiei raionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă,  Gheorghe Hacina, director-adjunct pentru instruire și educație la Școala Profesională Orhei,  Rodica Blanari, profesoara care le-a instruit și îndrumat pe cursante în cadrul proiectului.

Absolventele au susținut fiecare o probă teoretică și au prezentat câte un obiect de vestimentație pe care l-au croit și cusut individual. Lucrările tuturor au fost apreciate de întreaga comisie drept „de excepție, care s-ar putea vinde bine în orice magazin”. Dl Sergiu Munteanu a subliniat faptul că „modelul de învățământ organizat de Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” în parteneriat cu Școala Profesională din Orhei este unul de excelență”. Dumnealui a mai menționat că este deschis pentru viitoarea colaborare cu asociația, apreciind-o de bun augur pentru întreaga societate.

Viorel Timuș a menționat faptul că există mai multe persoane care ar fi interesate de actualul proiect, mai cu seamă pentru că instruirea se desfăşoară chiar în Orhei și va fi bucuros să-i îndrume spre Asociație pe toți doritorii, acolo unde din luna martie vor începe alte 15 persoane să studieze meseria de cusător/ cusătoreasă.

Părintele Sergiu Aga, președintele Asociației Umanitare „Filantropia Creștină” a remarcat, că doritorii de a se înscrie la cursuri pentru mai multe detalii pot accesa site-ul www.datina.md sau pagina de Facebook: www.facebook.com/datinaorhei.

Reporter ”C”                 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker