PoliticSocial

Donațiile de la Ruși expuse în centru, ajutorul român-sub podul de la Telecentru

Primăria mun. Chișinău a beneficiat de cinci autospeciale pentru deszăpezire și întreținerea infrastructurii rutiere din orașul Chișinău. Autospecialele au fost donate de Federația Rusă.

Donațiile de la Ruși expuse în centru, ajutor român-sub podul de la Telecentru

Proiectul a fost aprobat pe 14 iulie, iar mașinile au doaar acum. Autospecialele sunt de marca KAMAZ și sunt produse în anul 2017. Costul unei asemenea mașini este aproximativ de 1,5 milioane de lei.

Donațiile de la Ruși expuse în centru, ajutor român-sub podul de la Telecentru

În cadrul evenimentul de prezentare, primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, a mulțumit Federației Ruse pentru donație și a declarat că este foarte bucuros că această tehnică în sfârșit a ajuns în țară: „Vreau să mulțumesc prietenilor din Federația Rusă pentru această donație.  Suntem foarte recunoscători pentru ajutor. Noi am avut nevoie foarte mult de aceasta tehnică și suntem gata să o primi din orice parte, nu numai din Rusia.”

Donațiile de la Ruși expuse în centru, ajutor român-sub podul de la Telecentru

Întrebat de ce timp de 4 ani acest echipament nu a fost donat, însă a ajuns acum înainte de alegeri, primarul Chișinăului a afirmat că nu vede absolut nici o legătură cu alegerile prezidențiale din 1 noiembrie:  Donarea mașinilor nu face parte din campanie electorală, ele trebuiau să ajungă încă în primăvară, nu căutați ceva ascuns. Nu văd absolut nici o relație cu alegerile ce urmează. Timpul de livrare a fost mai mare din cauza epidemiei de COVID-19, a afirmat primarul.

Donațiile de la Ruși expuse în centru, ajutor român-sub podul de la Telecentru

Prezent la evenimentul de prezentare, ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a felicitat locuitorii mun. Chișinău cu Hramul Orașului din 14 octombrie: „Vreau să felicit în primul rând cetățenii cu Hramul Orașului Chișinău. Am văzut cu cât fast a fost sărbătorit evenimentul în centrul orașului și acest fapt m-a bucurat enorm de mult. Chișinăuienii sunt foarte prietenoși și primitori. Vreau ca acest cadou din partea Federației Ruse să fie util pentru Chișinău.”

Donațiile de la Ruși expuse în centru, ajutor român-sub podul de la Telecentru

Edilul capitalei a precizat că donația oferită de Federația Rusă vine ca rezultat al discuțiilor din ianuarie 2020 cu reprezentanții administrației orașului Moscova.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker