Politic

Candu, întrebat dacă se simte vinovat de expulzarea profesorilor turci: Este un subiect epuizat. Nu are rost să discutăm

Candu, întrebat dacă se simte vinovat de expulzarea profesorilor turci: Este un subiect epuizat. Nu are rost să discutăm

În cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră, de la Jurnal TV, Andrian Candu, liderul Pro Moldova, a declarat că este bucuros de faptul că unul din profesorii turci a fost eliberat.

„Sigur că da, oricine care-și recapată libertatea, e numai de lăudat și încurajat”, a spus Candu.

Totodată, când a fost întrebat dacă se simte vinovat de expulzarea profesorilor, Candu a evitat să răspundă, încercând să plaseze discuția în zona lui de confort.

„Este un subiect epuizat. Nu are rost să discutăm, acum cetățenii se confruntă cu alte probleme, nu vă mai referiți atâta la trecut. (…)Astăzi această guvernare distruge sute de mii de oameni. Cea mai mare problemă astăzi este că dvs încercați să faceți niște titluri de știri cu evenimte care s-au întâmplat acum câțiva ani”, a enunțat agitat Candu.

Cei șapte angajați ai rețelei de licee „Orizont” au fost reținuți în dimineața zilei de 6 septembrie 2018 și transportați la Aeroportul Internațional Chișinău, acolo unde îi aștepta un avion, plătit de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), pentru a-i duce în țara lor de origine, Turcia.

SIS declara atunci că cei șapte cetățeni turci ar avea legături cu o grupare islamistă, condusă de clericul Fethullah Gülen, aflat de mai mulți ani în auto-exil în SUA, din cauza relației sale tensionate cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker