Politic

CSJ a declarat inadmisibil recursul lui Năstase privind deschiderea secțiilor de votare din stânga Nistrului

Hotărârea a fost luată de Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ în componenţa preşedintei completului, judecătoarea Tamara Chișca-Doneva și judecătorilor Victor Burduh și Nina Vascan.

La 8 octombrie, Curtea de Apel a reexaminat plângerea depusă de Andrei Năstase privind decizia Comiei Electorale Centrale de deschidere a 42 de secții de votare pentru locuitorii din stânga Nistrului și a menținut prima sa hotărâre, precum că CEC nu a admis nicio încălcare.

Totodată, Năstase a depus la CSJ un recurs împotriva încheierii din 8 octombrie 2020 a Curţii de Apel Chișinău, prin care s-a respins propunerea privind recuzarea judecătorului raportor de la examinarea cauzei de contencios administrativ.

În acest sens, Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ a decis că CA „a stabilit faptul că circumstanțele invocate în susținerea cererii de recuzare nu se încadrează la temeiurile stipulate la art. 49 și 50 Cod administrativ, care reglementează în mod exhaustiv temeiurile de recuzare a judecătorilor și a inadmisibilității participării judecătorului la judecarea cauzei”. 

În concluzie, Curtea Supremă de Justiție a declarat drept inadmisibil recursul depus de Andrei Năstase, încheierea fiind una irevocabilă.

Amintim că consilierii orăşeneşti de Rezina au respins solicitarea CEC de a forma în oraş 4 birouri electorale și 4 secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Vezi și : Diferendul dintre administrația or. Rezina și CEC se aprofundează.

Sursa
unimedia.info
Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker