Social

Este posibilă reinfectarea cu COVID-19? Un bărbat din SUA a fost depistat pozitiv a doua oară

Un bărbat din Statele Unite a fost depistat pozitiv la COVID-19 a doua oară, după ce în martie acesta a fost bolnav și tratat. A doua reinfectare a fost mult mai severă și periculoasă, relatează bbc.com 

Tânărul de 25 de ani a avut nevoie de internare urgentă în spital, plămânii acestuia nu primeau suficient oxigen. 

Un alt caz suspect de reinfectare a avut loc în luna august. Atunci, un bărbat în vârsta de 33 ani, originar din Hong-Kong, a fost depistat pozitiv a două oară.  Acesta s-a reinfectat la 142 de zile de la prima îmbolnăvire. Însă în cazul acestuia, a doua reinfectare a fost asimptomatică, relatează Mediafax.

„Rezultatele noastre ne arată că bărbatul s-a reinfectat cu virusul COVID-19 a doua oară și nu este vorba despre persistența virusului pe o durată îndelungată în organism, a afirmat atunci Kelvin Kai-Wang To, un medic specialist în microbiologie din cadrul Universității din Hong Kong. 

Expertul în medicină, profesorul Shabir Madhni afirmă ca reinfectarea este ceva normal: „Este normal ca oamenii să fie reinfectați de mai multe ori. Important este că după prima infecție, dezvolți o cantitate bună de imunitate și chiar dacă devii re-expus sau reinfectat, infecțiile ulterioare vor fi cu mult mai ușoare„, a spus Madhi

Săptămâna trecută, Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a fost confirmat din nou cu COVID-19, după ce a fost infectat și tratat la începutul lunii mai. În prezent, acesta este internat în secția de reanimare și urmează tratamentul: „În luna septembrie am depistat o problemă de sănătate care a provocat brusc slăbirea imunității, iar din acest motiv am devenit vulnerabil în fața infecției cu Covid-19. Săptămâna trecută, după efectuarea testului am fost confirmat pozitiv la coronavirus.”, a declarat ministrul.

Alte două cazuri suspecte de reinfectare pe teritoriul țării noastre au fost referite pentru a fi examinate de către specialiștii de la Copenhaga. „Eu revin la acele cazuri de reinfectare. Sunt mai multe semnale a OMS, din diferite țări. Am avut și noi două cazuri care le-am referit pentru a fi examinate la Copenhaga, a menționat Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Până în prezent, autoritățile din Sistemul de Sănătate nu au confirmat oficial niciun caz de reinfectare cu noul coronavirus.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Republica Moldova a ajuns la 63.275 cazuri.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker