Politic

De ce adică PDM ar trebui să felieze PLDM-ul din Telenești?

La Teleneşti de mai mult timp se vorbeşte despre o posibilă aderare a reprezentanţilor locali ai Partidului Liberal Democrat din Moldova la Partidul Democrat din Moldova.

Recent şi Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA) a lansat un apel către aleşii locali din Telenești,  în care îi îndeamnă să reziste şantajului și corupției.

Potrivit lui Năstase, Constantin Botnari, alias „Borsetka”, omul de încredere al liderului PDM Vlad Plahotniuc ar fi ajuns la Primăria Teleneşti și caută să convertească conducerea ei la partidul său:

„Ceea ce nu înțelege proxenetul e că niciodată Teleneşti nu a îngenuncheat în fața mafiei și nu o va face niciodată, chiar dacă acum, în floarea dictaturii, corupției și sărăciei, e poate cel mai complicat să reziști.

Teleneştenii au mandatat prin votul lor actualul primar pentru a le gestiona orașul, iar printre împuteniciri trocul cu diavolul nu intra”, scrie liderul PPPDA într-un mesaj pe o reţea de socializare.

Acesta face apel către primarul de Telenești și către mulți alții să reziste și să respingă banii şi foloasele otrăvite, provenite din miliardele furate de la cetăţenii întregii ţări.

Vizavi de mesajul lui Andrei Năstase m-au telefonat mai mulți cititori ai CUVÂNTUL-ui din raionul Teleneşti, interesându-se dacă e posibil, cum s-a întâmplat prin alte părţi, ca PDM-ul să felieze și această organizație teritorială a PLDM-ului, care are o experiență bună de conlucrare la nivel local în alianță cu alte formațiuni politice, inclusiv cu cei de la PDM. Pe de altă parte, în ultimele trei luni mai multă lume mă „informa” că în timpul apropiat, cică,   Vadim Lelic va conduce cu organizația raională a PDM.

Dar aceste vorbe nu s-au adeverit. Cel puţin până la momentul actual.

”Dacă ați ști de când cineva ne tot mărită cu PDM-ul”, mi-a spus una din liderele tinere ale PLDM-ului din Teleneşti.

Un consilier raional de la acest partid a fost și mai explicit: ”Am decis să ne ținem uniți. Ne-am înțeles că dacă a fi cazul să plecăm din PLDM, atunci ne vom duce toți, dar numai nu la PDM!”, a declarat acesta.  

La rândul ei, Eugenia Ioxa, secretara organizaţiei teritoriale Teleneşti a PLDM a remarcat:

”La întrunirile noastre din ultimele trei luni, dar și mai înainte, nu s-a discutat despre lichidarea organizației sau aderarea la altă formațiune politică. Noi avem o experienţă bună de conlucrare în coaliție la nivel de raion şi administraţie publică locală a reprezentanţilor partidelor preferate de electorat în ce priveşte îndeplinirea obligațiunilor față de alegătorii noștri și dacă vom trece peste aceste promisiuni, lumea de la Teleneşti nu ne va înțelege şi nu ne va ierta, sancţionându-ne la alegerile viitoare”, este de părere dna Ioxa.  

Nu am nimic nici cu unul dintre aceste partide, mă interesează doar oamenii care fac parte din ele şi faptele lor. În condițiile unei democrații încă nematurizate, ca cea din Republica Moldova, sunt posibile orice combinaţii. Traseismul politic, transformat la noi în normă, a dus la degradarea catastrofală a încrederii populaţiei în formaţiunile politice, inclusiv cele de la guvernare.  În această situaţie stabilitatea şi consecvenţa celor de la Teleneşti trezeşte respect.  

                                                   
Ion Cernei                      

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker