Evenimente

Poliţiştii sunt stimulaţi să aplice mai multe amenzi

Ei vor primi 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat în urma proceselor contravenționale examinate.

Agențilii constatatori din cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției al Ministerului Afacerilor Interne vor fi motivaţi să aplice mai multe amenzi. Asta confrom unei hotărâri adoptate miercuri de Guvern.  

După cum se menţionează într-un comunicat mediatizat de Direcţia comunicare și protocol a Givernului, scopul Hotărârii este consolidarea capacităților de prevenire și combatere a corupției, stimularea agenților constatatori în vederea sancționării tuturor încălcărilor, precum și recompensarea performanțelor profesionale ale angajaților.

Astfel, agenții constatatori vor primi stimulări financiare de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat în urma proceselor contravenționale examinate.

Procedura de acordare a stimulărilor menționate a fost stabilită printr-un Regulament aprobat de Guvern, care prevede că acestea vor fi acordate trimestrial, din contul bugetului Inspectoratului General al Poliției, unde vor fi virate 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat.

În anul 2016, agenții constatatori ai Inspectoratului General al Poliției au întocmit peste 263 de mii de procese contravenționale, dintre care au fost achitate circa 228 de mii, în sumă de 82,6 milioane de lei.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker