Social

Care este programul evenimentelor organizate astăzi în capitală cu ocazia Hramului Chișinăului

De Hramul Chișinăului în capitală vor fi organizate mai multe activitățile cultural-artistice în sectoare, pentru a evita aglomerările mari de oameni și a respecta măsurile de prevenire a infecției Covid-19. 

Programul va începe, tradițional, cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt (08:00) și Sfânta Liturghie de Hram (08:00-10:00).

Inaugurarea oficială a Sărbătorii Hramului orașului Chișinău, cu genericul „Rugă pentru sănătate” va avea loc în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” (10:00-11:00).

Primarul general, Ion Ceban, a precizat că în programul evenimentelor Sărbătorii Hramului 2020 au fost prevăzute activități pentru un public divers: muzică clasică, folclor, jazz, cântece interpretate de copii, muzică ușoară și corală. „Ne propunem un hram frumos, cu artiști autohtoni și evenimente de suflet, iar oamenii pot alege pentru participare evenimentele conform preferințelor personale”, a menționat Ion Ceban.

Pe parcursul întregii zile, în sectoarele capitalei vor avea loc recitaluri de muzică de diverse genuri, târguri ale meșterilor populari și de produse ECO, excursii la muzeul orașului Chișinău, expoziții foto, recitaluri de poezie, expoziții de carte și de măști, cinema în aer liber, demonstrații teatralizate de măiestrie hipică, spectacole muzical-literare cu dedicație orașului Chișinău etc.

Astfel, menționăm că evenimentele dedicate Hramului Chișinăului vor fi desfășurate, atât în centrul urbei, precum și în sectoare: în scuarul Monumentului Doinei și Ion Aldea-Teodorovici, la Rotonda din Parcul „Valea Morilor” și la Scările de Granit, în Parcul Ștefan cel Mare, în preajma Porților Sfinte, pe strada pietonală E. Doga, pe aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, în Parcul „Alunelul”, în scuarul de pe strada Bucuriei sau în Parcul „La Izvor” etc.

De asemenea, informăm că participanții la evenimentele organizate de municipalitate vor fi asigurați cu măști de protecție și dezinfectanți, iar locurile prevăzute pentru fiecare acțiune nu va depăși numărul de 50 persoane , conform rigorilor stabilite de autoritățile în sănătate publică. 

Sursa
unimedia.info
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker