Social

În noaptea spre 25 octombrie 2020 schimbă acele ceasornicului cu o oră înapoi

În noaptea spre 25 octombrie 2020 schimbă acele ceasornicului cu o oră înapoi.

Pe data de 25 octombrie 2020, ultima duminică a lunii octombrie, Republica Moldova va trece la „ora de iarnă”.transferul acelor ceasornicului cu o oră înapoi. Astfel, la ora 3:00 acele ceasornicului vor fi transferate cu o oră înapoi, anunță Guvernul printr-un comunicat.

            Amintim, că în martie 2019, Comisia Europeană a votat pentru renunțarea la schimbarea orei începând cu anul 2021, din motiv că trecerea la „ora de iarnă” poate afecta sănătatea oamenilor. F

iecare stat membru al UE urmând să decidă singur dacă rămâne la ora permanentă „de vară” sau la cea „de iarnă” (ora standard). Țările Uniunii Europene trebuiau să informeze Comisia despre alegerea lor până în luna aprilie 2020, însă din cauza pandemiei de Covid-19, demersul a fost amânat.

Medicii sunt de părere că schimbarea orei poate cauza insomnii, oboseală, anxietate și dureri de cap. Din acest motiv, Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecţiei Sociale au cerut în 2018, să se renunțe la schimbarea orei.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker