Evenimente

Bărbaţii au cântat şi au dansat pentru femei

Festivalul-concurs raional de muzică şi dans „În scenă doar bărbaţii” a ajuns la a V-a ediţie. În preajma zilei de 8 martie, bărbaţii, artişti amatori din raionul Şoldăneşti, au cântat şi au dansat doar pentru femei. Cei mai buni au fost menţionaţi cu diplome şi premii baneşti. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Căminului de cultură „George Coşbuc” din Şoldăneşti.

Zeci de bărbaţi au venit în scenă ca să încânte cu vocea şi mişcările în ritm de dans femeile prezente la spectacol. Pentru a câştiga simpatia publicului şi a juriului, concurenţii au trebuit să dea dovadă de originalitate, măestrie interpretativă, ţinută scenică, comunicare cu publicul şi conţinut expresiv al textelor poetice. În categoria colective folclorice, învingătoare au devenit două ansambluri: „Lozioara” din oraşul Şoldăneşti şi „Floare de dor” din satul Cotiujenii Mari. Locul II l-au meritat „Stejarii” din satul Dobruşa. Aceştia au fost urmaţi de colectivul din Chipeşca.

Printre dansatori s-au remarcat „Moştenitorii” din centrul raional. „Clopoţeii” din Răspopeni s-au clasat pe locul II. Cu premiul II au fost menţionaţi dansatorii din satul Găuzeni.

În categoria orchestre şi colective instrumentale, premiile au revenit fanfarei „Dumbrava” a Consiliului Raional Şoldăneşti şi orchestrei de muzică populară „Trandafirii”, tot din Şoldăneşti, dar şi ansamblului de chitarişti din satul Poiana.

Pentru cea mai bună interpretare vocală de premii s-au învrednicit Sergiu Socolean şi Simion Muştuc din Şoldăneşti, Vladimir Urschi din Cotiujenii Mari, Aurel Pânzaru din Dobruşa şi Virgiliu Brânză din Mihuleni.

Natalia Rotari

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker