Social

O manageră de performanţă

Cu rezultatele la învăţătură, care le avea, putea să-şi aleagă orice profesie prestigioasă şi bine plătită. Silvia Moscalu a ales pedagogia şi nu regretă. Gimnaziul Cuşmirca, unde activează mai bine de trei decenii în calitate de profesoară, iar de la un timp şi directoare, a devenit a doua casă pentru dumneaei.

 

După absolvirea Şcolii Pedagogice din Lipcani, în anul 1984, Silvia Moscalu a fost angajată în sat instructoare de pionieri şi educatoare la grupa cu regim prelungit, iar după trei ani – învăţătoare. În 1988, administraţia instituţiei i-a încredinţat şi funcţia de organizatoare. Din 1999, Silvia Moscalu este directoarea şcolii din Cuşmirca. Pe parcursul activităţii sale şcoala de câteva ori a fost reorganizată: din şcoală medie în liceu, apoi în gimnaziu.

Silvia Moscalu a reuşit să atragă şi să implementeze multe proiecte. Astfel, numai în ultimii zece ani, în şcoală au fost investiţi peste două milioane de lei. Clădirea a fost reparată pe interior şi exterior, au fost schimbate uşile, geamurile, dotate sălile de clasă, biblioteca.

Silvia Moscalu este unul din cei mai longevivi manageri de şcoală din raionul Şoldăneşti. Dânsa a reconfirmat că merită să fie directoare şi în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager din 2015.

Natalia Rotari (text)

Victor Sofroni (foto)

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker