Social

80 de persoane cu deficienţe locomotorii vor primi cărucioare, în cadrul unei campanii demarate de Mitropolia Basarabiei

80 de persoane cu deficienţe locomotorii din Republica Moldova vor primi, în dar, cărucioare. Unii dintre ei le-au aşteptat multă vreme.

Scaunele mobile speciale au fost donate în cadrul campaniei „România ajută Basarabia”, demarată de Mitropolia Basarabiei.

Cărucioarele au fost aduse la Chişinău de membrii Asociaţiei ” Tighina” din Bucureşti. Ele vor fi distribuite prin raioane, acolo unde mai multe persoane cu dizabilităţi sunt în aşteptarea lor.

Alexei Păluţă, preşedintele Asociaţiei „Tighina”, Bucureşti: „Aceste cărucioare vin de acasă, acasă. Din România, în România. Din Bucureşti vin la Chişinău, pentru cetăţenii care nu au posibilitatea să iasă din casă. Cărucioarele sunt noi, sunt cărucioare simple, care în mod normal ar trebui să fie în fiecare casă, unde este un cetăţean cu aşa probleme, probleme locomotorii.”

Pentru a beneficia de un scaun rulant, persoanele cu nevoi speciale au depus o cerere la Mitropolia Basarabiei.

Victor Ghimpu, consilier economic, Mitropolia Basarabiei: „Au mai fost aduse cărucioare, vor mai fi aduse încă prin acest proiect, pentru a ajuta oamenii cu dizabilităţi. Ne bucurăm foarte mult că fraţii de peste Prut sunt alături de noi, chiar şi în această perioadă mai grea, de încercare, pe pandemie.”

Conform datelor Centrului de Protezare şi Reabilitare, peste 1500 de persoane cu nevoi speciale din Republica Moldova au nevoie de cărucioare speciale pentru a se putea deplasa.

Sursa:TVR Moldova

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker