Social

80 de persoane cu deficienţe locomotorii vor primi cărucioare, în cadrul unei campanii demarate de Mitropolia Basarabiei

80 de persoane cu deficienţe locomotorii din Republica Moldova vor primi, în dar, cărucioare. Unii dintre ei le-au aşteptat multă vreme.

Scaunele mobile speciale au fost donate în cadrul campaniei “România ajută Basarabia”, demarată de Mitropolia Basarabiei.

Cărucioarele au fost aduse la Chişinău de membrii Asociaţiei ” Tighina” din Bucureşti. Ele vor fi distribuite prin raioane, acolo unde mai multe persoane cu dizabilităţi sunt în aşteptarea lor.

Alexei Păluţă, preşedintele Asociaţiei “Tighina”, Bucureşti: „Aceste cărucioare vin de acasă, acasă. Din România, în România. Din Bucureşti vin la Chişinău, pentru cetăţenii care nu au posibilitatea să iasă din casă. Cărucioarele sunt noi, sunt cărucioare simple, care în mod normal ar trebui să fie în fiecare casă, unde este un cetăţean cu aşa probleme, probleme locomotorii.”

Pentru a beneficia de un scaun rulant, persoanele cu nevoi speciale au depus o cerere la Mitropolia Basarabiei.

Victor Ghimpu, consilier economic, Mitropolia Basarabiei: „Au mai fost aduse cărucioare, vor mai fi aduse încă prin acest proiect, pentru a ajuta oamenii cu dizabilităţi. Ne bucurăm foarte mult că fraţii de peste Prut sunt alături de noi, chiar şi în această perioadă mai grea, de încercare, pe pandemie.”

Conform datelor Centrului de Protezare şi Reabilitare, peste 1500 de persoane cu nevoi speciale din Republica Moldova au nevoie de cărucioare speciale pentru a se putea deplasa.

Sursa:TVR Moldova

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker