Evenimente

Judocanii din republică s-au întrunit la Şoldăneşti

La Şoldăneşti a avut loc cea de-a IV-a ediţie a turneului republican la judo. Evenimentul a fost găzduit de LT „Alexei Mateevici” din centrul raional.

Potrivit lui Anatol Plaţânda, specialist la Secţia Cultură şi Sport a Consiliului Raional Şoldăneşti, la competiţie au participat 15 echipe din raioanele Şoldăneşti, Floreşti, Făleşti, Soroca, Sângerei, Rezina, Râbniţa, Glodeni şi municipiul Chişinău, în total 133 de tineri, inclusiv 17 fete. Băieţii au concurat în categoriile de greutate 24 kg, 27 kg, 30 kg, 32 kg, 38 kg, 46 kg, 50 kg, 55 kg, 66 kg, 73 kg, iar fetele în clasamentul de greutate de 40 kg şi 70 kg. Participanţii au fost susţinuţi de prietenii lor şi de sportivi consacraţi din Republica Moldova.

La eveniment au fost prezenţi judocanii Constantin Ţuţu, campion mondial la arte marţiale, Gheorghe Blanaru, campion european la judo şi campionul multiplu, deţinătorul cupei Europa Nicu Foca, campionul european Marcel Trudov, originar din satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti.

În clasamentul pe echipe a învins formaţia din Chişinău, care a obţinut 11 medalii, patru din ele fiind de aur, trei – de argint şi tot atâtea de bronz. Sportivii din Şoldăneşti au câştigat 10 medalii (4 de argint şi 6 de bronz) ocupând locul II. Judocanii din Rezina, cu 8 medalii (câte 3 de aur şi de argint şi 2 de bronz) s-au clasat pe locul trei.

Natalia Rotari

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker