Evenimente

Profesor din Telenești, condamnat pentru tortură şi rele tratamente

Un profesor din raionul Teleneşti a fost condamnat, prin decizia Curţii de Apel Bălţi, pentru tratament inuman aplicat în repetate rânduri asupra unui elev în timpul lecţiei de educaţie fizică. Ca rezultat elevul a suferit o comoţie cerebrală, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit Procuraturii din Teleneşti, în luna mai 2016, profesorul de educaţie fizică i-a solicitat unui elev din clasa a V-a să-i aducă mingea. La refuzul băiatului, profesorul l-a lovit cu un baston din plastic, iar peste o săptămâna, în circumstanţe similare, profesorul a izbit elevul de un scaun, în consecinţă acesta lovindu-şi capul de calorifer.

În noiembrie 2016, inculpatul a fost condamnat de Judecătoria Teleneşti, însă procurorii au atacat sentinţa în partea ce ţine de pedeapsa complimentară. Astfel, Curtea de Apel Bălţi a stabilit inculpatului o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de doi ani, privarea de dreptul de a exercita activităţi didactice timp de doi ani şi încasarea în beneficiul părţii vătămate a sumei de 15 mii de lei.

Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker