Evenimente

API a premiat câștigătorii concursurilor profesionale pentru anul 2016

 

Premianții concursurilor profesionale API, ediția 2016

 

Foto:

 

Asociația Presei Independente a premiat învingătorii concursurilor profesionale interne pentru anul 2016. În total, la această ediţie, au fost acordate 25 de premii la zece categorii de concurs. Totodată, preşedintele API, Tudor Iaşcenco a decernat premiul special întitulat „Curaj + Demnitate = Reputaţie”.

Juriul, constituit din membri ai Consiliului de Administrare a API şi experţi din afara organizaţiei, a desemnat următorii câştigători:

La categoria „Cel mai bun reporter din presa locală”, primele două locuri le-au ocupat Sergiu PASCARI  și  Nelly LANSKAIA de la ziarul ”SP”din Bălți.  Locul III i-a revenit lui Vadim ȘTERBATE de la ”Observatorul de Nord” din Soroca.

La categoria „Cel mai bun reporter din presa națională”, de locul I s-a învrednicit Victoria POPA de la ”Jurnal de Chișinău”, locul II i-a revenit Olgăi BULAT de la ”Ziarul de Gardă”, iar pe locul III s-a situat Silvia URSUL de la revista ”Natura”.

La categoria „Cea mai bună investigaţie jurnalistică”, locul I a fost oferit lui Victor MOȘNEAG de la ”Ziarul de Gardă” pentru investigaţia ”Frații Chirtoacă, afaceri de „excepție” cu aaPrimăria”. Locul II a fost împărțit de Tudor IAȘCENCO de la ”Cuvântul” din Rezina pentru investigația ”Carieră la Solonceni pentru firma șefului de la Cadastru” și Anatolie EȘANU de la ”Ziarul de Gardă” pentru investigația ”Licitații subterane”.

În concursul „Cea mai bună fotografie”, pe primele trei locuri s-au clasat resspectiv Tatiana BEGHIU de la ”Ziarul de Gardă”,  Vadim ȘTERBATE de la ”Observatorul de Nord” și Andrei OBRAZȚOV de la ”SP”.

La categoria „Cea mai bună acţiune de impact social” organizată de ziarele membre API în anul 2016 învingătoare a devenit publicaţia „Cuvântul” (Rezina) pentru cateva campanii de amenajare a localității și combatere a corupției. Apropo, în acest concurs ”Cuvantul” s-a învrednicit în perioada 2011-2016 de 4 ??:: premii. Ziarului „Jurnal de Chișinău”i s-a decernat  premiul II pentru campania „Stop alimentelor nesănătoase”, iar ziarului „Est-Curier” (Criuleni) – ptrmoil III, pentru campania despre starea Morgii din Criuleni.

La categoria ”Ziarul cu cel mai bun design”, locul I i-a fost oferit ziarului ”Observatorul de Nord”, locul II – ”Ziarul de Gardă”, locul III – ”SP”.

Ziarul ”SP” a luat premiul I la categoria ”Dezvoltarea elementelor multimedia în jurnalism”, urmat de ”Ziarul de Gardă”, locul II și ”Observatorul de Nord”, locul III.

Premiile pentru jurnaliștii tineri” au fost oferite Danielei Motricală de la ziarul ”Est-Curier” (Criuleni) și Veronica Gorea de la ”Expresul” (Ungheni).

La categoria „Cel mai bun manager”, câștigătoare a fost desemnată Alina RADU, directoarea publicației ”Ziarul de Gardă”.

Premiul Special al API” a fost oferit ziarului ”Observatorul de Nord” din Soroca. Preşedintele API.

Al doilea an Tudor Iaşcenco ofereră jurnaliștilor din cadrul API un premiu personal, întitulat: „Curaj+Demnitate=Reputaţie”. De acest premiu s-a învrednicit fotojurnalistul Constantin Grigoriță, pentru poziția  civică și prestanța profesională deosebite demonstrate pe parcurssul anului 2016.

Imagini Constantin Grigoriță

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close