Evenimente

Condiţii performante pentru vizitatorii bibliotecii din Teleneşti

La Biblioteca Publică Raională “Vasile Alecsandri” din Telenești a fost lansat un Centru de Informare al Uniunii Europene. De acum încolo, orice vizitator va avea acces la cărți în format electronic. Sursele de informare sunt destinate diferitor categorii de cititori. Preșcolarii pot veni să se pregătească pentru școală, iar pedagogii, funcționarii, studenții și oamneii de afaceri au de unde culege informaţiile ce îi interesează. 

La eveniment a participat și Mindaugas Kacerauskis, reprezentant al delegației Uniunii Europene în Moldova, care a desfăşurat și o lecție publică despre cum pot fi utilizate sursele electronice oferite de proiect.

Maria Furdui, șefa bibliotecii din Telenești, susține că acțiunea este parte a proiectului “Centre de informare ale Uniunii Europene” (CIUE), finanțat de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora “Associates” din Europa. Scopul proiectului este de a oferi cetățenilor acces liber și gratuit la informațiile și publicațiile oficiale des-pre Uniunea Europeană. Publicul țintă al materialelor “EuBookShop” sunt copiii, tinerii, cadrele didactice, funcționarii de stat, oamenii de afaceri și membrii organizaţiilor neguvernamentale, cât şi toţi doritorii.

La eveniment au participat cititori și angajați ai bibliotecilor din alte raioane. Mulți bibliotecari și-au exprimat dorința să beneficieze și ei de asemenea proiecte.

Deschiderea Centrului la Telenești a fost posibilă grație suportului oferit de Programul “Novateca”. Prin intermediul acestui program a fost modernizată, dotată cu calculatoare și programe de informare performante și biblioteca publică în cauză. Acest fapt a și determinat selectarea instituției din Telenești pentru realizarea proiectului respectiv.

În cadrul întrunirii s-a menționat că BPR “Vasile Alecsandri” din Telenești nu mai este un loc plictisitor, unde vin din când în când copiii de la școală doar pentru că au nevoie de literatură pentru ore. Grație ultimelor proiecte implementate, instituția a fost dotată cu tablete şi cărți noi.

Din 2007 până în prezent, în Republica Moldova au fost lansate 12 Centre de Informare ale Uniunii Europene: în Bălți, Cahul, Comrat, Soroca și Ungheni. La Chișinău funcționează șase astfel de centre: la Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie și Universitatea Liberă Internațională din Moldova.

Natalia Rotari

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker