Social

Restricții în București și Iași începând de azi: Restaurantele și cafenelele se închid, purtarea măștii obligatorie

Restricții în București și Iași începând de azi: Restaurantele și cafenele se închid, purtarea măștii obligatorie.

Situația în România pare a fi scăpată de sub control. Ca urmare a creșterii mari a cazurilor COVID-19, capitala României și Iașul au introdus noi restricții. 

Astfel, atât în București, cât și în Iași, este interzisă desfășurarea activităților de comercializare, preparare și consum al produselor alimentare în restaurante și cafenele de tip închis. 

De asemenea, este interzisă activitatea sălilor de spectacole, concerte și cinematografelor. 

S-a impus purtarea măștii de la copiii de peste 5 ani și adulți în intervalul orar 7:45-21:15.

În Iași au fost anulate toate evenimentele care urmau să aibă loc de Sărbatorile Iașului: „Nu vor mai fi organizate evenimente cu risc epidemiologic crescut, precum Sărbătoarea Vinului, Masa Pelerinilor, Târgul Meșteșugarilor, Parcul de distracții, spectacolul și focul de artificii. În toată perioada Sărbătorilor Iașului municipalitatea nu va elibera avize pentru comercializare în nicio zonă a orașului, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirică. 

Conform cifrelor din ultimele zile, București a raportat 403 cazuri noi de infecție cu noul tip de coronavirus, urmat de Județul Iași cu 92 de cazuri.

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker