Social

Copii buni şi săritori la nevoie

Sunt un pensionar din satul Sămăşcani, raionul Şoldăneşti, am 85 de ani. Mult am muncit în viaţa mea, tractorist şi combiner, am şi copii, dar sunt departe. Acum îmi duc viaţa singur şi mă descurc cum pot în gospodărie. Primesc ziarul CUVÂNTUL chiar de la prima lui apariţie, aşa că mi-a devenit un prieten  cu care îmi mângâi acum bătrâneţea şi singurătatea. Şi îmi împărtăşesc o bucurie.

Iarna din anul acesta ne-a bucurat cu multă zăpadă şi aşteptăm un an bun, roditor. În ziua când m-am pomenit cu zăpadă până-n prag, am ieşit în ogradă să fac o cărare până la păsări, dar mai departe nu ştiam cum mă voi descurca, că până-n drum e o distanţă bunişoară. Când de odată a apărut o ceată de copii şi au început să rânească omătul. Erau gălăgioşi şi veseli, strigau: „Voluntari noi suntem şi pe bătrâni îi ajutăm!”

I-am întrebat cum îi cheamă şi ai cui sunt şi eu mi-au spus: unul e al lui Cârlig Alexandru şi  îl cheamă Eugen, altul e Petru al lui Ion Panfile, apoi Ion al lui Anatolie Luca, Victor al lui Petru Lisnic, Ion al lui Ion Barvinoc, Emilia a lui Mihail Baleca, Snejana a lui Valeriu Mihalache.

Le mulţumesc părinţilor că au aşa copii săritori la nevoie şi profesorilor că i-au îndrumat la fapte bune.

Nicolae Burdujel

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker