Util

Ce trebuie să ştie şi să facă deţinătorii armelor de foc

Potrivit datelor statistice înre-gistrate de Inspectoratul de Poliție Rezina, pe parcursul anului 2016 au avut loc 8 incidente cu aplicarea și folosirea armelor de foc. Majoritatea au fost urmare a unor relații ostile, stărilor de ebrietate ş.a.

 

La moment, doi bărbați sunt  cercetați penal pentru amenințarea cu moartea a unei tinere în vârstă de 17 ani. Suspecții dețineau ilegal o armă și acum riscă să își petreacă următorii ani după gratii. În satul Pecişte, un tânăr de 26 de ani, fiind în stare de ebrietate, accidental s-a împușcat în cap din arma pneumatică păstrată ilegal.

În scopul prevenirii unor astfel de incidente şi infracțiuni, poliția atenţionează că armele deţinute de către persoane fizice se păstrează la domiciliul acestora în safeuri meta-lice, care să asigure integritatea şi securitatea acestora, să fie exclus accesul persoanelor străine. Safeul trebuie să fie fixat de perete sau podea. Se interzice categoric de a transmite cheile de la safeu altor persoane, inclusiv membrilor de familie.

   Poliția recomandă ca armele să fie utilizate în strictă conformitate cu destinaţia lor, să fie asigurat accesul liber al colaboratorilor de poliţie pentru a inspecta modul (locul) de păstrare a lor.

În cazul dispariţiei, pierderii sau sustragerii arme persoanele responsabile trebuie să informeze imediat poliţia.

Dacă deţinătorul de armă îşi schimbă locului de trai sau de păstrare a armelor, în termen de 10 zile trebuie să declare despre acest fapt la organul de poliţie din raza unde se află noul domiciliu sau locul de păstrare a armelor.

Dacă posesorul pleacă peste hotarele ţării, arma se predă pentru păstrare temporară la organul de poliţie sau la un armurier autorizat.

Se interzice înstrăinarea sau transmiterea armei şi muniţiilor supuse autorizării unei persoane care nu este autorizată de către poliţie, efectuarea de modificări în construcţia armei sau lăsarea ei fără supraveghere în orice loc. De asemenea se interzice portul armei fără documentul ce atestă dreptul de port şi de folosire a ei.

Andrian Lisnic, specialist superior al serviciului armament  și activități licenţiate al IP Rezina

                            

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker