Util

Ce trebuie să ştie şi să facă deţinătorii armelor de foc

Potrivit datelor statistice înre-gistrate de Inspectoratul de Poliție Rezina, pe parcursul anului 2016 au avut loc 8 incidente cu aplicarea și folosirea armelor de foc. Majoritatea au fost urmare a unor relații ostile, stărilor de ebrietate ş.a.

 

La moment, doi bărbați sunt  cercetați penal pentru amenințarea cu moartea a unei tinere în vârstă de 17 ani. Suspecții dețineau ilegal o armă și acum riscă să își petreacă următorii ani după gratii. În satul Pecişte, un tânăr de 26 de ani, fiind în stare de ebrietate, accidental s-a împușcat în cap din arma pneumatică păstrată ilegal.

În scopul prevenirii unor astfel de incidente şi infracțiuni, poliția atenţionează că armele deţinute de către persoane fizice se păstrează la domiciliul acestora în safeuri meta-lice, care să asigure integritatea şi securitatea acestora, să fie exclus accesul persoanelor străine. Safeul trebuie să fie fixat de perete sau podea. Se interzice categoric de a transmite cheile de la safeu altor persoane, inclusiv membrilor de familie.

   Poliția recomandă ca armele să fie utilizate în strictă conformitate cu destinaţia lor, să fie asigurat accesul liber al colaboratorilor de poliţie pentru a inspecta modul (locul) de păstrare a lor.

În cazul dispariţiei, pierderii sau sustragerii arme persoanele responsabile trebuie să informeze imediat poliţia.

Dacă deţinătorul de armă îşi schimbă locului de trai sau de păstrare a armelor, în termen de 10 zile trebuie să declare despre acest fapt la organul de poliţie din raza unde se află noul domiciliu sau locul de păstrare a armelor.

Dacă posesorul pleacă peste hotarele ţării, arma se predă pentru păstrare temporară la organul de poliţie sau la un armurier autorizat.

Se interzice înstrăinarea sau transmiterea armei şi muniţiilor supuse autorizării unei persoane care nu este autorizată de către poliţie, efectuarea de modificări în construcţia armei sau lăsarea ei fără supraveghere în orice loc. De asemenea se interzice portul armei fără documentul ce atestă dreptul de port şi de folosire a ei.

Andrian Lisnic, specialist superior al serviciului armament  și activități licenţiate al IP Rezina

                            

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close