Politic

Este foarte periculos în condiţiile unui stat capturat

Cu acest vot uninominal PDM ne pregătește noi capcane, de felul alegerilor prezidenţiale din 2016.

Astăzi acest sistem reprezintă cel mai simplu mod de a frauda alegerile şi a încropi un Parlament uşor de manipulat. În acest sens există exemplul Georgiei, dar și al Adunării Populare a Găgăuziei, unde într-un mod surprinzător majoritatea deputaților aleşi ca independenţi au ajuns să reprezinte PDM. Mai multe ţări, inclusiv România, au încercat acest sistem şi apoi s-au dezis de el. În condițiile când în R.Moldova voturile și mandatele se cumpără și se obțin prin șantaj, acest sistem este foarte periculos. Avem în continuare nevoie în parlament de partide sănătoase, cu doctrine care pot mișca țara înainte, avem nevoie de politicieni care-și iubesc țara, dar aceștea pot activa numai în cadrul unor echipe bazate pe nişte obligaţiuni concrete. Mai cred că alegătorii trebuie să aleagă în Legislativ politicieni oneşti, cu dragoste de țară şi de popor, care pun interesul național mai presus de toate şi nu afacerişti de teapa celor care se perindă la Putere în R.Moldova de la un timp.

Boris Burcă,  ex-președinte al raionului Telenești

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker