Evenimente

Întâlnire de suflet cu scriitori şi ziarişti

Tradiţionala săptămână a limbii şi literaturii române, desfăşurată în înstituţiile de învăţământ, întotdeauna presupune ingeniozitate şi responsabilitate din partea profesorilor şi elevilor, operelor scriitorilor acordându-li-se o studiere mai profundă decât materialul din manuale. La Liceul Teoretic „Miron Costin” din Floreşti s-a mers şi mai departe – cu acest prilej aici a fost organizată o întâlnire cu scriitori şi jurnalişti din Republica Moldova, cei care sunt îndrăgostiţi de verb, însăilându-l pe file de carte.

Astfel audienţa a avut posibilitatea să se întreţină cu scriitorii Constantin Dragomir, Grigore Drăgan, Ion Popa-Pădure, dar şi cu cei care au colindat meleagurile ţării, scriind despre oameni interesanţi, evenimente importante, fiind astfel nişte cronicari ai timpului. E vorba de cunoscuţii ziarişti Tudor Ţopa şi Tudor Iaşcenco.

Oaspeţii n-au venit cu mâinile goale, ci au donat bibliotecii instituţiei seturi de volume, prielnice pentru studierea istoriei neamului, a localităţilor.

Au fost la nivel şi gazdele – au prezentat un vast spectacol teatralizat cu intercalări de date biografice ale sus-numiţilor, cântece şi poezii pe teme patriotice, regizat de dna profesoară Silvia Gadibadi. Directoarea instituţiei, dna Tatiana Moscalu, reprezentanta Direcţiei Generale Educaţie, dna Valentina Gheorghiţă au mulţumit oaspeţilor pentru daruri, pentru cele două ore de revelaţie sufletească, de educaţie civică, încredinţându-i că acestea vor rămâne în memoria elevilor şi profesorilor pentru mult timp. Au rămas cu frumoase impresii şi oaspeţii, despre care lucru au mărturisit în luările lor de cuvânt.

Ion Căinăreanu

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker