Politic

Maia Sandu, după ce Octavian Țîcu nu a fost înregistrat de CEC: Doar oamenii pot decide cine va fi Președintele lor, nicidecum CEC-ul

Maia Sandu, după ce Octavian Țîcu nu a fost înregistrat de CEC: Doar oamenii pot decide, liber și corect, cine va fi Președintele lor, nicidecum CEC-ul.

Lidera PAS, Maia Sandu, a comentat pe pagina sa de Facebook decizia CEC de a respinge candidatura lui Octavian Țîcu la prezidențiale.

Democrația înseamnă atunci când oamenii pot alege liber cine să-i reprezinte. Noi asta ne dorim – un stat democratic!

Intenția CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Țîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice și conceptului de alegeri libere și corecte, conform cărora cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege.

Chiar dacă în listele de subscripție au fost depistate anumite încălcări tehnice, erori obișnuite și umane, este important ca decizia să se ia în baza spiritului legii și pentru garantarea dreptului cetățenilor de a alege. Colectarea de semnături are o justificare clară, dar nu trebuie să fie o măsură exagerată.

Vom cere după alegeri revizuirea procesului de colectare de semnături, pentru a elimina condițiile extrem de restrictive și formale, care duc la erori umane în completarea listelor de către oameni.

Doar oamenii pot decide, liber și corect, cine va fi Președintele lor, nicidecum CEC-ul.

Vezi și: Octavian Țîcu nu a fost înregistrat de CEC în cursa electorală la prezidențiale.

Taguri
Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker