Politic

Maia Sandu, după ce Octavian Țîcu nu a fost înregistrat de CEC: Doar oamenii pot decide cine va fi Președintele lor, nicidecum CEC-ul

Maia Sandu, după ce Octavian Țîcu nu a fost înregistrat de CEC: Doar oamenii pot decide, liber și corect, cine va fi Președintele lor, nicidecum CEC-ul.

Lidera PAS, Maia Sandu, a comentat pe pagina sa de Facebook decizia CEC de a respinge candidatura lui Octavian Țîcu la prezidențiale.

Democrația înseamnă atunci când oamenii pot alege liber cine să-i reprezinte. Noi asta ne dorim – un stat democratic!

Intenția CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Țîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice și conceptului de alegeri libere și corecte, conform cărora cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege.

Chiar dacă în listele de subscripție au fost depistate anumite încălcări tehnice, erori obișnuite și umane, este important ca decizia să se ia în baza spiritului legii și pentru garantarea dreptului cetățenilor de a alege. Colectarea de semnături are o justificare clară, dar nu trebuie să fie o măsură exagerată.

Vom cere după alegeri revizuirea procesului de colectare de semnături, pentru a elimina condițiile extrem de restrictive și formale, care duc la erori umane în completarea listelor de către oameni.

Doar oamenii pot decide, liber și corect, cine va fi Președintele lor, nicidecum CEC-ul.

Vezi și: Octavian Țîcu nu a fost înregistrat de CEC în cursa electorală la prezidențiale.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker