Evenimente

Se SCUMPEŞTE energia electrică: Tariful pentru consumatorii casnici creşte cu 3,6%

 

Sursa: jurnal.md

Foto: jurnal.md

1796

17.03.2017 12:12

Moldovenii vor plăti mai mult pentru energia electrică. Tariful pentru un kilowatt/oră creşte până la 1 leu şi 99 de bani, cu 3,6 la sută mai mult decât până acum. 

O decizie în acest sens a fost luată vineri de Consiliul de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, relateaza jurnal.md.

Este vorba de consumatorii Gas Natural Fenosa, conectaţi la instalaţiile racordate la reţelele electrice de distribuţie de tensiune joasă. Furnizorul solicitase un tarif de 2 lei şi 26 de bani pentru un kilowatt/oră, argumentându-şi solicitarea prin faptul că o parte din devierile acumulate anterior nu au fost luate în calcul la stabilirea tarifului în iulie 2015, precum şi cele acumulate pe parcursul anului 2016, rata inflaţiei de 4,4 la sută, dar şi creşterea costurilor de bază. 

Potrivit deciziei luate astăzi de ANRE, consumatorii finali conectaţi la reţelele de tensiune înaltă vor plăti un tarif de 1 leu şi 53 de bani pentru un kilowatt/oră – cu 8 bani mai puţin decât a solicitat Gas Natural Fenosa, iar cei conectaţi la reţelele de tensiune medie – 1 leu 82 de bani, cu 11 bani mai puţin faţă de cât a vrut furnizorul.

Amintim că martie, anul trecut, ANRE a decis reducerea cu 11 la sută a tarifului la energia electrică furnizată populaţiei de compania Gas Natural Fenosa. Autoritatea de reglementare a revenit la ajustarea tarifelor după ce în iulie 2015 a majorat  tarifele la energia electrică cu peste 30 la sută, tarife care au intrat în vigoare după un audit efectuat la companiile de furnizare, pe 9 noiembrie.

La adoptarea deciziei de micşorare a tarifelor din martie 2016, ANRE nu a luat în calcul devierile financiare, formate în urma deprecierii monedei naţionale. 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker