Util

Deponenții Băncii de Economii vor putea depune cererile pentru indexare la ÎS „Poșta Moldovei”

Vorbeşte lumea că, după ce „Banca de Economii” nu mai este, indexarea sumelor pe care le-am avut depuse acolo le vom putea primi de acum la poştă. Eu m-am adresat la noi în sat, dar mi-au spus că nu au nici o indicaţie şi nu ştiu nimic. Spuneţi-mi, vă rog, unde pot să mă mai adresez?

Elena Ceban, raionul Şoldăneşti

 

Aceeaşi întrebare ne-au adresat-o zeci de cititori or, despre faptul că cetăţenii care au avut depuneri în „Banca de Economii” până la 1 ianuarie 1992 îşi vor putea indexarea la „Poşta Moldovei” se vorbeşte mai demult. Şi iată că, în sfârşit, Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței de săptămâna trecută, o serie de modificări privind indexarea și modul de plată a sumelor indexate pentru depunerile bănești ale cetățenilor la „Banca de Economii” SA.

Potrivit modificărilor, ÎS „Poșta Moldovei” va recepționa cererile pentru indexare și va achita sumele stabilite.

Pentru a beneficia de indexare, deponenții vor trebui să prezinte actul de identitate și informația privind conturile deschise până la data de 1 ianuarie 1992.

În cazul pierderii libretelor de economii, solicitantul va depune o cerere la „Banca de Economii” SA, care se află în proces de lichidare, pentru căutarea informațiilor necesare.

Totodată, au fost precizate funcțiile Comisiei centrale pentru indexarea depunerilor bănești ale cetățenilor. Aceasta va stabili condițiile și termenele de depunere a cererilor, precum și categoria de vârstă a deponenților care vor beneficia de indexare în anul în curs.

De asemenea, Comisia va examina informația prezentată de „Banca de Economii” SA, care se află în proces de lichidare, și va determina sumele ce urmează a fi transferate către ÎS „Poșta Moldovei”.

Deci, toate informaţii despre condiţiile şi termenele de depunere a cererilor pentru anul curent urmează să le furnizeze cetăţenilor oficiile poştale din teritorii.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker